logo diederik

 


meedenken door Diederik Stapel

spreken

schrijven

ontsporing

zinrit

theater pagina

contact

foto diederik

thuis

De Fictiefabriek
Stapel + Dautzenberg

Twee mannen komen elkaar tegen. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar weten niet goed waarom. Wat bindt de verlegen arbeiderszoon en de voormalige corpsbal? De mannen besluiten op onderzoek uit te gaan en komen er gaandeweg achter dat ze het allebei niet redden zonder fantasieën en illusies. Hersenschimmen bepalen het ritme van hun dag, de kleur van hun gevoel. Zijn ze wel wie ze zeggen dat ze zijn?

Stapel + Dautzenberg gaan samen met het publiek op zoek naar de verdichting in het leven, in hún leven. Ze confronteren, experimenteren, belijden en ontroeren. Maar bovenal eren ze de verbeelding, de springbron van ons leven. We zijn niet ons brein, we zijn fictie. We hebben allemaal inspirerende vergezichten nodig, droombeelden die het leven verrijken.

De Fictiefabriek is een authentieke voorstelling van twee nieuwkomers in het theater. Een eigenzinnig experiment van twee bevlogen professionals die niet bang zijn om nieuwe paden te verkennen. Laat u verrassen!

fictiefabriek

Schrijver en econoom A.H.J. Dautzenberg (Heerlen, 1967) maakte naam door zijn provocerende spel met feit en fictie. Hij publiceerde met succes verhalen, romans, essays en poëzie. Met De Fictiefabriek maakt hij zijn theaterdebuut.

Ex-wetenschapper Diederik Stapel (Oegstgeest, 1966) werd vooral bekend vanwege zijn opzienbarende wetenschappelijke fraude. Tegenwoordig probeert hij zijn extreme behoefte aan Eureka-momenten beter te rijmen met zijn liefde voor postmoderne opvattingen over de werkelijkheid.

De voorstelling zal in het theaterseizoen 2014-2015 te zien zijn in de Nederlandse zalen. Impresariaat: KIK Productions, Utrecht, 030 2313416, info@kikproductions.nl.

De Fictiefabriek is een totaalconcept, Stapel + Dautzenberg schrijven onder die titel ook samen een (brieven)boek. Dat zal in de zomer van 2014 verschijnen bij uitgeverij Atlas-Contact, Amsterdam.


Schrijf naar info@diederikstapel.com voor informatie en contact.


kajoki