logo diederik

 


meedenken door Diederik Stapel

spreken

schrijven pagina

ontsporing

zinrit

Theater

contact

foto diederik

thuis

In december 2012 publiceerde Diederik Stapel het boek 'Ontsporing', een verhaal over sociale psychologie en ontsporende wetenschapsbeoefening, maar vooral een relaas over een zoekende geest, die het verkeerde pad kiest en zichzelf stukje bij beetje een rad voor ogen draait om uiteindelijk keihard te verongelukken.

‘Ontsporing’ ontving positieve reacties (‘aanrader,’ ‘prachtig geschreven,’ ‘voortreffelijk,’ ‘indrukwekkend,’ ‘unieke bijdrage’, ‘een ware thriller’). Klik hier voor een selectie.
Klik hier om ‘Ontsporing’ te bestellen.

ontsporing 3
Diederik Stapel werkt aan 'Zuchten en Verder: Omwegen naar geluk', een boek over depressie, gelukspsychologie en houvast in tijden van verlies, verdriet en verwarring.

Samen met zijn vriend Marc Luxen schrijft Diederik Stapel brieven, aantekeningen, essays en herinneringen. Terwijl Luxen en Stapel tegenovergestelde levens leiden (nomade-gezin) aan tegenovergestelde kanten van de wereld (Thailand-Nederland) in tegenovergestelde omgevingen (oosters strand-westerse samenleving) worstelen zij met dezelfde vragen. Werktitel is 'De Bourgeois, De Rebel en De Leegte'.

Schrijf naar info@diederikstapel.com voor informatie en contact.


kajoki