logo diederik

 


meedenken

Diererik spreekt

Het boek ontsporing

De fictiefabriek

Het boek zuchten en verder

met Diederik onderweg

Diederik in de media

foto diederik

Over diederik

in contcat me Diederik

Diederik Stapel helpt mensen en organisaties met het oplossen van identiteits-, positionerings-, merkversterkings-, innovatie-, en veranderingsvraagstukken.Diederik is als ‘meedenker’ op de volgende manieren actief:

Coach en tegenspreker van een bekende opinieleider in de commerciële sector in het westen van het land.
Meedenker, organisatieveranderaar, websiteherbouwer van een grote trainings- en adviesbureau in het zuiden van het land.
Strategisch adviseur (dilemmaduiding, receptuuranalyse) voor een klein, commercieel arbeidsbemiddelingsbureau in het zuiden van het land.
Bedenker en uitvoerder van ‘simpel en effectief’ stakeholderonderzoek voor een grote maatschappelijke organisatie in het zuiden van het land.
Mede-initiator, bedenker en schrijver (van tekstboek en werkboek) van een verdiepingsopleiding voor gemeente-ambtenaren.
Ghostwriter voor boeken van een journalist en een organisatieadviseur.
Bedenker van televisieformats voor een productiehuis in het westen van het land.

Diederik Stapel traint zichzelf om te duiden zonder bijbedoelingen en om oordelen zo lang mogelijk uit te stellen. Niets is immers wat het lijkt. Stapel is op zijn best wanneer hij op aangereikte dilemma’s kan reageren door snel te schakelen tussen abstracte perspectieven en pragmatische oplossingen.

Bij het genereren van perspectieven en oplossingen maakt Stapel gebruik van klassieke en moderne gespreks-, analyse- en verbeeldingstechnieken. Tot zijn gereedschap behoren DilemmaDuiding (voor het identificeren van repeterende conflicten in persoonlijkheid x situatie interacties) en ReceptuurAnalyse (voor het identificeren van de werkzame ingrediënten in een techniek, methode, proces, organisatie, propositie).

Mede dankzij zijn unieke mix van talenten en ervaringen heeft Diederik een verfrissend realistische kijk op sociale fenomenensamen met zijn scherpe geest, commerciële intuïtie en zijn multidisciplinaire benadering psychologische, sociologische en bedrijfskundige processen te doorgronden.

 

Schrijf naar info@diederikstapel.com voor informatie en contact.kajoki