logo diederik

 


Diederik denkt mee

Diererik spreekt

Het boek ontsporing

de fictiefabriek

Het boek zuchten en verder

met Diederik onderweg

Diederik in de media

foto diederik

Over diederik

in contcat me Diederik

De Fictiefabriek: Een bevrijdingsroman in brieven

In september 2014 publiceerde Diederik Stapel samen met A.H.J. Dautzenberg het boek ‘De Fictiefabriek: Een bevrijdingsroman in brieven’.

Een jaar lang schreven Diederik Stapel en A.H.J. Dautzenberg elkaar brieven. Het is een bewogen periode. Stapel probeert zijn leven opnieuw betekenis te geven, Dautzenberg worstelt nog altijd met (de gevolgen van) zijn engagement. De twee leggen elkaar op de sofa, zoeken steun bij elkaar en verkennen de kracht van fictie. Ook proberen ze een theatervoorstelling van de grond te krijgen.

De Fictiefabriek is een bevrijdingsroman in brieven en tegelijkertijd een even boeiende als bonte verzameling essays, bekentenissen, ideeën, observaties en weermiddelen. Het is een boek dat geen precedent heeft in de Nederlandse literatuur. Een bevlogen ode aan de verbeeldingskracht in een tijd dat opschonend realisme en fantasieloos populisme worden vereerd.

Macintosh HD:Users:diederikstapel:Desktop:Persoonlijke info vanaf sep 2011:De Fictiefabriek:De Fictiefabriek omslag.pdf

Klik hier om ‘De Fictiefabriek’ te bestellen.

Kijk ook naar de website van De Fictiefabriek en klik hier om het geruststellingsmodel op te halen.Schrijf naar info@diederikstapel.com voor informatie en contact.kajoki